Kiinteytyminen


Usein kuulee naisten keskuudessa puhetta siitä, että halutaan kiinteytyä. Monet naiset myös tuskailee oikeanlaisen treeniohjelman löytämisen kanssa. Lihasmassaa halutaan välttää, jotta varmasti säästyttäisiin siltä, ettei ala näyttää ”liian miehiseltä” ja ”lihaskimppumaiselta”.

Siinäpä onkin sitten haastetta kiinteytyä, ilman että lihasta saa tulla yhtään. Kiinteyminen on nimittäin jo sanana melkoinen myytti. Itseasiassa ei ole olemassa varsinaisesti mitään kiinteymistä. Mitäs ihmettä kaikki sitten jauhavat?? No, melkoisen yksinkertainen asia on kuitenkin kyseessä. Kiinteytyminen on nimittäin kahden asian summa; lihas kasvaa ja rasva palaa.

Sitä, miksi monet naiset pelkäävät lihaskasvua, on vaikea käsittää. On jo luonnonvastaista, että naiselle kehittyisi yhtäkkiä suuret, miehekkäät lihakset. En voi sanoa tietäväni yhtään naista, jolle olisi vahingossa kasvanut liian suuret lihakset. Naisilla suurten kehonrakentajamaisen lihasten kasvattaminen vaatii todella suurta työtä ja sitoutumista. Kaikki elämäntavat siinä uusiksi menee ruokavaliosta lähtien, jos unelmoi ”Jutta-vartalosta”. Siinäpä ei pelkkä raudan heiluttaminen 2-3 kertaa viikossa riitä todellakaan. Että melkoisen työn saat nainen tehdä, ennen kuin päädyt siihen kauhistelemaasi kehonrakentajan kroppaan... Ei siis huolta!

Mitä tästä opimme? Jos tavoitteenasi on kiinteytyä, niin mars salille, kunnolla painoja ja treenaamaan. Ylimääräisen rasvan polttaminen sitten lenkkipolulla, juoksumatolla, pyöräillen... Ja niille jotka vielä kauhistelee: jos poltat rasvaa aeroobista liikuntaa harrastamalla ja samalla kasvatat lihasta suurilla painoilla, ei lihas kasva yhtä tehokkaasti verrattuna tilanteeseen, jossa keskityt pelkästään lihaksen kasvattamiseen. Siksi kehonrakentajat suosivatkin kausitreenaamista, eli ensin kerätään massaa, sitten poltetaan liika rasva kropasta. Joten Sinä, jonka varsinainen tavoite ei ole maksimaalinen lihaskasvu, vaan nimenomaan tuo kiinteytyminen, yhdistä nuo kaksi treenimuotoa! Eipä paita ala hauiksen kohdalta puristaa...